Демонстрация Яап Виссе

Днес имах щастието да присъствам на едно много вдъхновяващо и усмихнато събитие – Демонстрация и конкурс за аранжиране на цветя по повод Деня на Кралицата, Националния празник на Нидерландия.

Яап Виссе ( Jaap Wisse), известен майстор – флорист от Холандия, който е един от 20-те флористи включени в списъка на топ-аранжорите на Холандския съвет по цветята (Flower Council of Holland), ни показа как да изработим интересни цветни букети и аранжировки. В унисон с темата цветовете бяха в преобладаващи оранжеви нюанси. На цветното разнообразие можеше да завиди всеки средно голям български магазин за цветя – нетрадиционни за нас видове бяха умело съчетани с карамфили, гербери, рози и естествено лалета. Публиката беше очарована, а професионалистите леко се усмихваха “И ние можем така!”. И наистина в последвалия цветен конкурс българските флористи показаха, че когато има цветя, а не станиол “И ние можем!”

Условието на конкурса беше да се изработи букет, достоен за кралица, който задължително да има “рамка” и да се използват 80% от предоставените цветя. С любезното седействие на Стелиана от “Левеке дизайн” ви показвам и снимки на победителите .

Първо място:

Второ място (и мой личен фаворит):

Трето място:

5 thoughts on “Демонстрация Яап Виссе

  1. Добре, започвам да се боря със сценичната треска!
    В интерес на истината аз имам малко по-различно виждане за това, как трябва да изглежда един “Кралски букет”, но от страни винаги е по-лесно 🙂

  2. Ето, тъкмо догодина ще видим един истински кралски букет… ала Милена. 🙂

  3. И на мен вторият най ми харесва, а третият – хич…

    Явно тази година оранжевото е модерно не само за дрехите. 😉

  4. Всъщност темата на конкурса беше “Цветя за Кралицата” и оранжевият цвят е тематично свързан със събитието и Холандия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.