Искате ли да зарадвате Вашата дама със сърце от рози?

Идеален подарък за годишнина, рожден ден, св.Валентин… А защо не и просто, за да й покажете колко я обичате?!Необходими материали:

•   Форма ‘Сърце’, остър нож и ножица, метални скобки, флорално лепило
•   Цветя – Рози и карамфили
•   Декоративни листа – Корделине
•   Цвят от орхидея, листа от стахис и плодчета от симфорикарпус за декорация

Ето как да го направите:

1.   Снабдете се с готова цветарска форма – продава се в специализираните магазини и е достъпна в различни размери. Натопете формата в достатъчно голям съд с вода, като я оставите да попие хубаво. За да сте сигурни, че сърцето ще издържи по-дълго, разтворете във водата храна за рязан цвят.

2.   Прикрийте страничния кант с листа, като ги закрепите с помощта на метални скобки.

3.   Време е да приготвите и поставите цветята. Не забравяйте да отрежете розите косо, за да могат да поемат повече вода.

4.   В този случай в средата на формата ще поставим карамфили и затова започваме поставянето на розите от канта. Така ще сме сигурни, че ще има достатъчно рози, за да формират линията.

5.   Довършете формата до пълното й запълване. При поставянето на последните цветя трябва да внимавате да не се наранят съседните цветчета.

6.   Остава да поставите допълнителните декорации. С флорално лепило закрепете малките листенца от стахиса върху металните скобки с които закрепихте листата по страничния кант. За да издържи по-дълго, поставете цвета от орхидея в капсула с вода и я закрепете между цветовете на карамфилите.

Ако идеята Ви харесва, но искате по-специален дизайн за Вашата дама, или пък  желаете да ми се доверите за изработката на този така специален подарък, не се колебайте, а се свържете с мен!

3 thoughts on “Искате ли да зарадвате Вашата дама със сърце от рози?

  1. Очарователна идея, която можем да си спретнем и за празник и за делник… просто ей така, за настроение и красота. Благодаря за това , че сподели начина и стъпките, по които да го изпълним.

  2. Чудесен урок! Много красиво и прецизно изпълнение! Благодаря за споделянето!

  3. Това ако някой мъж (не-флорист) сам го направи… абе направо ще ми скрие шапката. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.