Красиви сватбени цветя в рамките на разумен бюджет. Възможна ли е мисията?

Ако пролетта и лятото са сезоните с най-много сватби, то есента и зимата са сезоните, в които се пишат най-много оферти. Често мечтата за царствена красота се разбива на пух и прах с пристигането на ценовата оферта. Ето няколко малки трика как да се придържаме към по-нисък бюджет и все пак да имаме красива цветна декорация:


•   Бъдете честни с флориста. Kажете бюджета, който сте готови да отделите за цветя, още в самото начало и той ще ви предложи най-добрия възможен вариант.

Как да спестим от цветята:

   Доверете се на флориста като го насочите в стила, формата и цветовете, но му позволите свободата сам да избере най-подходящите цветя според предлаганите в момента. Често доставката на конкретен вид цвете е скъпо удоволствие, докато цветната борса прелива от по-достъпни и евтини еквиваленти.
   Изберете цветята според сезона. Най-лесният начин за придържане към малък бюджет е да изберете цветя, които ще бъдат в типичния си сезон на цъфтеж. В днешни дни почти всичко може да се намери и внесе по всяко време на годината, но цената ще е драстично по-висока, а често качеството е компромисно.
   Доверете се на българските производители. Въпреки че за съжаление не можем да се конкурираме с холандските производители на цветя, в България също се отглеждат красиви видове.
•   Не се хвърляйте на редки и скъпи цветя.
•   Не подхождайте с предразсъдъци към цветята. Карамфилите например са едни от най-евтините цветя и, въпреки че много хора не ги харесват, поставени плътно един до друг те дават страхотна форма и плътност.

Как да спестим от дизайна:

    Освен от цената и бройката на избраните цветя, крайната цена се определя и от времето, което ще отнеме изработката. Заложете на лесен за изпълнение дизайн и ще спестите от необходимите човекочасове за изработката му.
•   Въздържайте се от прекалено голeми аранжировки и вместо това заложете на интересна форма и цветове.
•   Спестете от наема на съдовете. Вместо скъпоструващи вази инкрустирани с кристали, вашият флорист може да предложи по-евтини варианти като използването на еднократни поставки. Това ще ви даде възможност и след празника да зарадвате най-близките си гости като им подарите цветните аранжировки.

Съвети за изнесения ритуал:

   Големите аранжировки поставени в близост до масата за ритуала ще бъдат наблюдавани само отдалеч. Използвайте евтини или едри цветя, за да създадете необходимия обем.
   Част от аранжировките, които използвате за декорация на изнесения ритуал, могат да бъдат пренесени в ресторанта, за да допълнят украсата там.
   Изберете място като парк или градина, което само по себе си е достатъчно красиво и не се нуждае от много цветя.

Имайте предвид:

   Все повече булки прибягват до това сами да аранжират цветята си като залагат на лесни за изпълнение букети и декорации. Предвидете времето, което ще ви е необходимо и напрежението, на което ще сте подложена в този ден. Вместо да рискувате да нараните ръцете и елегантния си маникюр или да се забавите за фризъора, обмислете варианта да поръчате аранжировките при професионалист, но да спестите от таксите за транспорт и подредба като помолите ваши близки да отговарят за това.
   Много често попадам на булки желаещи да използват цветята от украсата на колата за декорация на сватбената маса, но, въперки че не е невъзможно, не бих препоръчала този вариант. Слънцето, вятърът и високата скорост на колата не са фактор за добре изглеждаща украса, а поставена на вашата маса, тя ще бъде често наблюдавана и снимана.

Предстои ви сватба? Свържете се с мен, за да обсъдим вашия бюджет и най-подходящите цветни варианти!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.