Sex and the City – сватбите

В ролята си на новоизлюпена домакиня се опитвам да се възползвам от всички облаги на тази “длъжност” и в кратките мигове, в които малката ми принцеса спи, къщата е оправена, офертите са разпратени и съм имала възможност да хапна нещо, се отдавам на един типичен женски грях – гледането на сериали! И така сега за стотен път следя този емблематичен сериал. Естествено, този път вниманието ми някак от само себе си се насочва към множеството цветя използвани във филма – цветната гривна на Кари при публикуването на книгата й, къщата на Шарлот, която е винаги изпълнена с цветя, и естествено – Сватбите!

Шарлот

Сватбените мечти и несгоди на Шарлот са основна сюжетна линия в сериала и някак естествено ми се струва да започна с нея. И двете й сватби – тази с Трей и тази с Хари са мечтата на всеки флорист. Пищни букети, аранжировки и декорации изпълват кадъра, а белият цвят е така елегантен и хубав! Лично аз исках да видя по-разнообразни цветни декорации, но класическите и царствени визии са естественото решение за нея. И наистина букетът от момини сълзи във втората сватба е като изваден от сватбата на член на английското кралско семейство.

Миранда

Кой да предположи, че най-романтична ще е именно сватбата на тази така прагматична адвокатка? Есенният ден, ритуалът в малката и уютна градина и присъствието само на най-близките правят тази сватба личния ми фаворит. Букетът е семпъл и нестандартен, но и толкова хубав и нежен.

Саманта

Е, Саманта остана вярна на себе си и не се омъжи, но има едно цвете, което стана символ на нейната любов със Смит. Мисля, че това изкуствено цвете бих приела на драго сърце.

Кари

Ето и кулминацията на тази сага – сватбата на Кари и Тузара. Честно казано съм разочарована от избора на цветя за Кари. И не защото не харесвам класическия избор на бели рози, но някак ми се искаше нещо повече – по-колоритно и интересно. Нещо, което да отговаря на всичките сезони с дрехи, обувки и аксесоари по последен писък на модата и дори понякога твърде ексцентрични. Разбира се, един по-разчупен букет би отнел от акцента върху роклята, а и как Кари би успяла да направи такова фиаско при скандала с Тузара.

Липсата на букет за осъществената им сватба дори няма да го коментирам, но не ми харесва 😉

Станфорд и Антъни

Ето и един малък бонус към сватбите на главните героини, една истинска сватба – шоу за сетивата!

 

1 thought on “Sex and the City – сватбите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.