fbpx

9-те стъпки за прекрасна сватбена декорация

Може би вече имате определена дата, избрана локация и се движите по стъпките напред в сбъдването на тази приказна мечта – сватбеният ден. Нека заедно извървим 9-те стъпки за прекрасна сватбена декорация!

1. Свободна ли е датата в нашия календар?

Всяко събитие има нужда от внимание и специално отношение. За да поема ангажимент за декорация аз гарантирам, че за Вашият ден ще бъдат отделени внимание и любов. Ще се погрижим за всеки миг и елемент от изготвената заедно визия. Понякога това налага да отделим екип и време не само в уречения ден, а и в по-дълъг период. Така например при сватби извън гр.София, екипа може бъде ангажиран за няколко дни извън ателието.

За да съм максимално полезна и  коректна към Вас, моля да споделите избраната дата, локация, приблизителен брой гости и какви елементи предвиждате да бъдат декорирани.

2. Хайде да се запознаем!

В приятен разговор ще обсъдим Вашата визия за сватбения ден. От какво имате нужда и какви са предпочитанията Ви? Ще се радвам да ми разкажете по-детайлно за елементите, които искате да декорираме, за стила на празника, за спомените, които искате да оставите във Вашите гости.

Подготвила съм списък с насоки каква информация ще ми е полезно да споделите:

3. Време е за работа!

След като сме изяснили визията, идва моят ред да облека разговора ни в думи, снимки и разбира се – стойност. Ще изготвя първоначално предложение с насоки във вида на елементите. Ще предложа цветова гама, която да отговаря на настроението, което сте задали и ще преобразя мечтите ви в няколко страници с референции и описания. Всеки елемент ще присъства със своята индивидуална цена, като често предлагам повече от един вариант и ще се радвам заедно да селектираме именно онези предложения, които най-пълно отговарят на Вашите мечти.

Първоначалното предложение не се таксува и е неангажиращо. То ще е с насоки и референции, без детайли и подробности. Това е моят начин да се представя, за да прецените дали да ми се доверите за този така важен ден.

4. Как ли ще изглежда?!

Ако референциите и описанието не са достатъчни, за да “видите” себе си в моето предложение, може да изготвим индивидуални скици или 3D визуализация. Разбира се, те са само по желание и се заплащат отделно и може да направим такива на една или на няколко зони.

5. Да! Това е моята мечта!

Ако предложената визия съответства на Вашата бленувана сватба и  сте взели решение да ни се доверите ще очаквам да подпишем договор и да капарирате декорацията.

Сега е и моментът за корекции и детайли в предложението. С удоволствие ще обсъдя всички елементи с Вас и ще изчистим детайлите, които ви притесняват. Ще направим оглед в локацията или ще подберем мостри с предложения инвентар и елементи.

6. Чакане, чакане…

На този етап концепцията е изяснена и аз се заемам с изпълнението на всички елементи от нея. Дали ще е поръчка на индивидуални и специализирани детайли, дали ще е запазване на инвентар, текстил  или  изработка на нова конструкция – колкото повече предизвикателства, толкова повече хъс и удоволствие от работата си влагам. 

7. Големият ден наближава!

Около 10 дни преди сватбата е време да потвърдим бройките и крайната визия на декорацията. Ще актуализираме офертата и ще очаквам доплащането спрямо обновените корекции. През това време аз ще поръчам цветята, за да са максимално свежи и хубави за големият ден. Екипът се заема с подготовка – текстилът отива на химическо за освежаване и изглаждане, съдовете се измиват и подготвят, селектират се всички елементи, които ще ни трябват за празника, изготвяме заготовки, за да сме сигурни в гладкото протичане на съвършения ден.

В дните непосредствено преди сватбата пристигат цветята, те трябва да се обработят и хидратират добре. В деня преди тържеството пък изработваме цветните аранжировки, букети и други елементи, както и финалните приготовления.

8. Сватба е!

В този ден програмата варира според цялостната схема на сватбата, но като цяло е ред за доставка на букета и детайлите, аранжиране и оформяне на всички описани елементи. Разпръсваме малко звезден прах и… Ви оставяме да отпразнувате своята любов!

9. На следващия ден

След като празникът е свършил екипът трябва да прибере всичкия инвентар – съдовете се изчистват и прибират, текстила отива за пране, цветята… ех, за съжаление те също приключват своята роля. Ако вида на аранжировките позволява, ще се радваме да ги подарите на най-близките Ви гости. Всичко, което е на локацията обаче трябва да бъде старателно изчистено. Екипа ще прибере, подреди и организира ателието така, че да сме подготвени за следващото събитие.

А аз…. аз ще очаквам с трепет онова съобщение или обаждане в което ще ми споделите, че заедно сме сбъднали Вашата мечта!

А след това ще се радвам и на малко снимки, за да съм част от празника Ви за малко по-дълго време. Отзив в страничката ми във Facebook пък ще ме зарадва изключително много!