fbpx

5 пункта по които не е нужно да избирате своя сватбен флорист

След насоките по които да изберете своя сватбен флорист или декоратор, посочвам и няколко по които не е нужно да се водите.

1. Опит

Няма да Ви съветвам да търсите човек с опит, нали всеки започва от някъде, сами ще прецените дали да скочите и да се доверите или да изберете професионалист с дългогодишен стаж. Може би младият и надъхан флорист ще Ви предложи по-ниска цена или по-разчупен поглед.. Опитния декоратор ще предложи сигурност и знания.. Вие сами ще прецените кое е по-важно за Вас, изберете според цялостното представяне и личното Ви чувство!

2. Има ли нужния инвентар за декорация на сватба

След натрупан опит неминуемо натрупваш и инвентар, но вече има и достатъчно фирми за декор под наем. Изберете декоратор с разнообразни проекти и ще сте сигурни, че ще подсигури нужното по един или друг начин. Истинските професионалисти ще се погрижат за цялостната визия с всички прилежащи артикули – цветни покривки и текстилни салфетки, съдове за цветя и свещи, конструкции за изнесен ритуал…

3. Декорирал ли е в избраната локация

Дори след 12 годишен опит в света на събитийната декорация, ежегодно откривам нови локации в които нямаме опит. Важно е да знаеш, какво да гледаш, за да видиш красотата или недостатъците на дадено място и да преобразиш локацията в празнична премяна.

*Не винаги се налага оглед на място, но при по-сложни и изискващи проекти или при недостатъчен опит ще бъде от полза.

4. Препоръка от непознат

– Чух, че ще се жениш, трябва да се обадиш на Иван, станал е сватбен фотограф.

– Супер! Как снима, има ли техника?

– О, не знам, ама е страшен пич!

И както знаем, във всеки виц има доза истина. За съжаление в повечето сватбени форуми и групи препоръките са на база познанство, а не реален опит.

5. Мода или известност на бранда

Може би е продължение на предходната точка, но и в декорацията на събития, както и във всяка друга област, се налагат конкретни имена и стилове. Помислете дали известността на името е символ на качество или на реклама и изберете първото! Във времето на инфлуенс маркетинг става лесно да си “модерен”, но дали си оправдано споделян и споменаван?

Аз например често посочвам конкретни имена на колеги от сватбения бранш – фотографи, видеографи, локации или DJ и винаги заставам зад думите си и гарантирам за качеството, което “рекламирам”. Вярвам, че мен също ме споделят доволни и правдиви приятели и партньори, но дали винаги и с всеки е така?