fbpx

Тематична декорация – горска сватба в НИМ

Сватбена декорация в топлината на дървото, елегантността на златото и романтиката на цветята. Индивидуален проект за тематична украса в Национален Исторически Музей.

Има събития в които влагаш нещо повече от умения и страст, те се появяват съвсем спонтанно и без да осъзнаваш те завладяват напълно. Наситени са с най-много чуства, а често и с най-дълготрайна подготовка, индивидуални елементи, специални акценти и неповторима атмосфера. Младоженците идват с една бегла идея и оставят на теб свободата и доверието да я развиеш. И така се появява сватбена декорация в индивидуална, завършена и единна визия във всяка зона и детайл.

Цветята в сватбената декорация бяха в комбинация от тонове на бяло, розово, червено и зелено. Комбинирахме ги с естествения вид на дървото и златния елемент обединяващ украсата с атмосферата в Слънчевата зала на НИМ. Елегантни видове като рози, еустома и хортензия си партнираха с антиринум, далия, амарант и евкалипт. Визията бе в натурални и свободни форми, но в същото време наситена с елегантен и аристократичен дух.

Булчинския букет бе в цветовете и стила на сватбата, с елегантна форма, но и леки зелени акценти подсказвайки природния и нежен дух на празника. Допълнихме празничния тон с нежни бутониери и гривна за кумовете и младоженеца.

В рамките на Националния Исторически Музей обособихме няколко основни зони, подчинени на темата за елегантна златна гора.

Кътът за входната зона приветстваше гостите и зададе красив фон за наздравици и поздравления с младоженците. Основен елемент бе комбинацията от няколко изкуствени черешови дървета. Допълнихме визията със зелени чемширени топки и множество дървени акценти, а свещи и златни свещници зададоха романтичен и нежен вид.

В залата за основната част на празника отново дърветата бяха фокусен елемент. Като фон зад маса младоженци разположихме специално изработена конструкция в асиметрична и елегантна форма. Едно интересно и красиво пролетно дърво. В декорацията на масите за гостите изградихме интересни аранжировки с дървена основа и царствени цветни корони.

Допълнихме атмосферата с кът за снимки с украсена арка задаваща нежен тон и пейка, на която гостите да се отпуснат, за да направят красиви снимки и да оставят мил спомен в книгата за пожелания. Между масите разположихме и допълнителен декор, който е моя любим акцент в украсата на сватбата. Едно ръчно направено и уникално криво дърво, което подчертахме с романтични свещи и акценти.

Разбира се, празникът бе допълнен и от множество други детайли – декорация за автомобила и коктейлните маси в зоната за партито след вечерята.

Подборът на снимките бе изключително труден и не успях да се огранича до едва няколко кадъра. Споделям една по-обширна селекция от снимки през моя поглед и през обективите на любимите ми Ева и Гого Кахайови (oсвен по качеството, ще разпознаете снимките по съответното лого).

За партито се погрижи Емо Андреев 🙂

За кетъринга и удобството на гостите – Right Rental