fbpx

Обучение ”Сватбена и събитийна флористика”

Сбъднете мечтите си!

Спомняте ли си онзи вълшебен миг в който една идея влезе леко, неусетно в мечтите Ви? Колко сладки са дните в които тя расте докато Вие събирате смелост да се впуснете в изживяването ?! И ето, желанието е факт, но сега накъде?

Ако цветята са ваша страст, декорирането ви се отдава и имате желание да участвате в сбъдването на сватбени приказки и лични поводи, то този менторски курс за работа с цветя ще Ви помогне да изживеете мечтите си.

Не е тайна, че по-голяма част от сватбените флористи започват творческия си път без професионална подготовка, а с организацията на една сватба – своята собствена. Началото е вдъхновяващо и изглежда красиво, но в действителност крие много неизвестни по пътя. Изборът на цветя и тяхното съхранение, най-подходящите материали, калкулирането на разходите и съставянето на програмата за работа… Една немалка част от тайните на красивото събитие е добрата подготовка и организация!

Не е тайна и че голяма част от професионалните обучения са общи и незадълбочени, учат на стандартните форми без конкретика в това, от което наистина имате нужда. Преподават се типични правила, но не и изключенията с които ще се сблъскате. Курсът свършва, а Вие сте все така неподготвени за реално събитие.

А какво ще кажете да извървите пътя заедно с ментор с 12 годишен опит зад гърба си? Аз имах късмета да се уча от най-добрите в бранша и нека поясня, че “късмет” означава:

 • Диплома магистър Ландшафтен архитект и обучение в нуждите на растенията и хармоничното им комбиниране.
 • 3 години чирак в сватбената агенция създала едни от най-грандиозните сватби в България 
 • 3 години водещ флорист в най-голямата събитийна фирма в България, създала множество запомнящи се и спиращи дъха корпоративни събития и сватби
 • 6 години като собственик на развиващ се бранд за сватбена и събитийна декорация. 

Какво включва обучението за събитийна декорация?

Все още си спомням въпросите и трудностите, през които минах, затова реших да се впусна в това ново предизвикателство – да споделя знанията и опита си на всеки решил да сбъдне цветните си мечти. Мечтите, които аз изживявам!

Това не е цветарски курс, не е дори курс за сватбена флористика. Подавам ви ръка да вървим заедно в сбъдването на Вашето събитие. Въпросите, които ще коментираме може да включват всичко, което пожелаете и за което считате, че мога да бъда полезна. Предлагам да разкрия тайните на бранша така, както ги виждам аз. Пътя по който вървя и развивам името и бизнеса си.

Според опита и желанието Ви за развитие в цветарството ще направим една консултация или ще изградим програма, която да следваме. 

Примерни теми за дискусия в сватбения курс:

За бъдещи младоженци (близки на младоженците), които искат сами да създадат своята празнична визия, но нямат интерес за развитие в сватбения бранш.

Може да изберете един от изброените пунктове или да преминем заедно през цялостния процес. А може би срещате друга трудност в подготовката?

 • Ще обсъдим всички подробности около предстоящия празник и ще ви помогна да изградите визията, която максимално отговаря на мечтите и нуждите Ви. Ще вървим по конкретните идеи и нужди за Вашия специален ден!
 • Ще съставим детайлен график и план за действие – кои са необходимите детайли, материали и инструменти, които ще са Ви необходими, как да се сдобиете с тях и как да ги използвате пълноценно. 
 • Ще подберем заедно видовия флорален състав – съобразен с изготвения проект, бюджет и сезонност. След това ще обсъдим как да поръчате и подготвите цветята за работа.
 • Ще обясня механиката за изработка на отделните елементи и ще споделя трикове за по-лесно изпълнение.
 • С цел да сте максимално подготвени за големия ден ще включим практическа част, в която заедно ще моделираме работното място така, че да е най-удобно и пригодено. А след това ще изготвим мостри на ключовите елементи и ще разкрия тайните на красивата маса, арка, детайли…
 • Ще обсъдим програмата за самия празничен ден. Как да моделирате елементите за транспортиране и аранжиране.
 • Ако харесвате стила ми на работа, но искате сами да създадете своята сватбена декорация, ще изготвя детайлно предложение което да следвате. Презентация за визията на празника, детайлна калкулация на всички необходими цветя и материали, стъпките за сбъдването на Вашия сватбен проект. Ще включа опис на местата, от които да се сдобиете с необходимите елементи, а според предпочитанията Ви – ще предложа подходящ инвентар под наем спрямо изготвеното предложение.

За бъдещи колеги, които нямат опит във флористиката, но искат да създадат бизнес в сватбената декорация.

Може да изберете един от изброените пунктове или да преминем заедно през цялостния процес. А може би срещате друга трудност в подготовката?

 • Ще обсъдим принципите на красивия дизайн – кои са елементите, които ще направят визията хармонична и стилна. Как да използваме законите за цвят и форма в контекста на цветния декор.
 • Ще Ви преведа през цялостното изготвяне, презентиране и сбъдване на сватбеното предложение. Кои са въпросите, които да зададете на бъдещите младоженци и как да ги разтълкувате. Какво да проучите и вземете предвид при съставянето на предложението. Как да презентирате и калкулирате своето предложение и кои са етапите за реализация на събитието.
 • Ще Ви покажа програмите, с които работя и моите “бързи трикове” за изготвяне на сватбен проект.
 • След като покрием основите на теорията ще пристъпим към практиката, характерна за отделните елементи. Ще обсъдим и научим работата с цветя за булчински букет на естествена дръжка и на “микрофон”; Стандартна изработка на бутониера и гривна за най-близките; Аранжировка за маса – основни познания как да създадете търсената визия – работа на пиафлора и с различни съдове; Различни конструкции за ритуал, фотокът или отделни зони.

За флористи с опит в работата с цветя, но имащи нужда от помощ за навлизане в събитийната флористика.

Може да изберете един от изброените пунктове или да преминем заедно през цялостния процес. А може би срещате друга трудност в подготовката?

За хората, които вече са навлезли в занаята, заедно ще преминем през конкретните въпроси, които Ви вълнуват. Работейки с цветя и познавайки техните нужди и естетически качества ще Ви преведа през сбъдването на конкретното събитие (реално или типово-теоритично, според предпочитанията Ви).

 • Ще разиграем една типична среща младоженци-декоратор и ще обсъдим ключовите въпроси и пунктове в разговора.
 • Ще Ви помогна да изградите предложение спрямо проведения разговор, в реален контекст и визия, като преминем през програми за съставяне и калкулиране на предложението.
 • Ще Ви насоча в избора на инвентар, цветя и елементи – в какво да инвестирате и кое да наемeте (от къде).
 • Ще обсъдим необходимите инструменти и материали за декорация – различават ли се от тези в цветарския магазин и как се използват.
 • Как да разпределите програмата и екипа в празничния ден. Транспорт, монтаж и демонтаж на отделните елементи.

Как да се запишете в “курса” за работа с цветя?

Изпратете ми подробно писмо в което да ми разкажете какъв предишен опит имате. Разкажете ми и какви са очакванията и нуждите Ви. Бъдете конкректни, за да мога да съм максимално полезна и аз! Според избраните теми може да направим онлайн среща или практически урок на живо (в района на гр.София). Цените се определят според обема информация и часовете необходими за консултация. Свържете се с мен, за да обсъдим нуждите и въпросите Ви.

Ще насрочим онлайн среща, в която ще съм изцяло на Ваше разположение и ще коментираме поставените пред Вас въпроси и трудности.

Ако имате нужда от помощ в практическа насоченост, ще се срещнем във Вашето цветно местенце и ще Ви разкрия тайните в работата с цветя, конструкции, текстил…

“Занаят не се учи, а се краде!” – прекарайте един ден с нас в подготовката на реално събитие. В процеса на работа ще Ви покажа всички тънкости, които следваме и ще обсъдим детайлите, които искате да знаете. Ще имате възможност да се докоснете до реалното случване на едно тържество, а при добри резултати ще бъдете поканени да се присъедините към екипа ни.