fbpx

Пъстра сватбена декорация в Костенец

Сватбена украса за лятна сватба – една пъстра феерия с изобилие на цветове и форми, красиви гледки и нежни моменти.

Поредното доказателство, че красивите празници се случват там където има любов, доверие, усет към малките детайли и внимание към празника. Организация без участието на сватбен агент, но с много старание и грижи. И всъщност, организацията на този празник се случи в съвсем кратък срок. Домакин на празника бе къща за гости в непосредствена близост до Костенски водопад – без заявки за помпозно сватбено тържество, а именно един уютен и сплотен празник. Младоженците сами се погрижиха да преобразят обстановката, като изберат всеки детайл – маси, столове, покривки, прибори за хранене и чаши. Всичко необходимо за удобното и приятно прекарване на гостите. В последствие дори шатри 🙂

А към сватбената декорация имаше само едно изискване – да бъде лятна и пъстра, в унисон на заобикалящата природа и свободното усещане на празника. Организацията на сватбената украса налага пълно планиране – какви цветя, цветове, конкретни сортове да поръчам. Точна бройка на всеки стрък и всеки цвят. Е, за мен бе истинско удоволствие да сбъдна тази сватбена декорация без предварителна поръчка на нито едно цвете 🙂 Толкова искрено, силно и неподправено доверие ми гласуваха младоженците, че се оставих на вдъхновението. Имах някаква предварителна идея за това, какво искам да взема, но в деня за пазар отидох на цветната борса и започнах жадно да грабя от красивите цветя пред мен. Преоткрих цветове и форми с които от години не съм работила, впуснах се в най-пъстрите тонове и най-влюбените цветя. В подготовката на самата декорация следвахме същия принцип – свободно усещане без обичайните сметки и следване на схема.

Любимият ми момент бе масата на която седяха младоженците. Тя не беше отделена и подчертана с типичната форма, аранжировка и воали. Разбира се, изградихме пищна и запомняща се декорация в комбинация от няколко вази с различен размер и пъстри букети и съвсем откровено – отдавна си мисля, колко хубаво би стоята тази декорация за сватбена маса.

А гледката.. спираща дъха е най-точното описание за красотата, която се разкрива от терасата. И което бе още по-вълнуващо и специално – гледката бе зашеметяващия фон за арката за изнесената церемония. Съвсем в духа на сватбената декорация, арката наподобяваще планините наоколо със своята форма и свободна форма на аранжировките.

Обадете ни се, за да сбъднем и Вашите цветни идеи!