fbpx

11 въпроса за Индивидуална сватбена офертата

Сватбата е Вашият специален ден и вярвам че той трябва да отразява Вас и Вашите идеи и мечти. Стремя се да опозная максимално младоженците и да разбера какво би направило този ден красив и уникален според техните лични виждания.

И докато някои двойки знаят точно какво искат, какви цветя да присъстват и в кой нюанс на тюркоазеното да бъдат панделките, други се доверяват и разчитат на моите предложения и насоки. За да мога да бъда максимално подготвена и изготвеното предложение да отговаря на Вашите мечти имам нужда от насоки и информация. През годините открих някои въпроси относно организацията, които съвсем точно описват стила на предстоящия празник. Част от тях са задължителни и стандартни, но има едни други, които не винаги задавам, но носят много информация и заряд.

Започваме със задължителните стандартни и “сухи” въпроси:

1. Имена и контакти (телефон, мейл)
2. Избрана локация
3. Дата и начален час на събитието
4. Очакван брой гости
5. Все още като част от базовите въпроси е този за елементите, които ще бъдат декорирани.

Стандартните елементи най-често са украса за масите на гостите и тази на младоженците (за тях вече има теми в полезно за и ще се радвам да ги прочетете), индивидуалните акценти – булчински букет и бутониери или гривни за най-близките гости. Все по-често младоженците избират да направят изнесена церемония и съответно може да предложим декорация за нея.

Други кътове и елементи, които може да бъдат украсени са: зоната зад Вашата маса, окачени инсталации над дансинга, фото зона, входна зона с табло за настаняване и кът за поздравления, сладък бар, пура бар, детска маса или зона за игра…. И всичко, което Ви хрумне!

Следете страничката ми и скоро ще можете да прочетете повече и за тези елементи 🙂

6. Какъв е предвиденият бюджет?

Да, знам че този въпрос не е от любимите, но нека покажа, колко е важен. Ето това са няколко декорации, които вече съм показвала. В сходна бяло-зелена тема, но изключително различни откъм обем, използвани елементи и съответно бюджет. За да мога да бъда максимално адекватна към Вашите очаквания, освен като дизайн, но и финансово, имам нужда от рамка на предложението.

7. Описание на стила и темата

Преди време младоженец коментира, че “темата на сватбата е “Красива сватба””. Тази шега ми хареса и е страхотно описание, че дори когато сватбата няма тема, тя може да бъде красива и уникална. Следващите въпроси ще ме насочат по-детайлно в предпочитанията Ви. А ако вече имате насока какви цветове желаете или какъв дух искате да зададете на празника ще се радвам да споделите.
Все пак може би мечтаете за сватба в конкретен стил – винтидж, рустик, бохо, роял са само една малка част от популярните в последните години. Темите “Пътуване в миналото”, “Алиса в страната на чудесата”, “Красавицата и Звяра”, “Класически романи” пък са само лека подсказка за това, какво настроение може да зададете.

Следват въпросите които аз съм селектирала и които ми помагат да опозная визията Ви за празника.

8.Снимки за вдъхновение

Често моля младоженците да ми изпратят няколко снимки, които показват настроението на празника. Това не са снимки включващи цветя и декорация, а илюстрации на природа, архитектура, изкуство…

Нощна градска снимка например ме вдъхнови да предложа празник с “милион светулки в небето”.

Красиво и цветно птиче насочи предложението към палитра от множество деликатни съдове с цветя в пъстри краски.

А поглед към стари книги ми подсказа, че младоженците ще харесат класическо винтидж решение.

Ето малка част от “кориците” на изготвени предложения, вярвам че нямат нужда от описание, а всяка подсказва достатъчно ясно за предстоящия празник:

9. Кои са поканените гости?

Дали сватбата ще е романтична или с елегантна, класическа визия, често може да се съди и от това кои са поканените гости. Ако преобладават приятели от танцувалната школа например, партито е неизбежно и може би ще изберете по-пъстра и нестандартна декорация. Сватба в обкръжението на най-близките и често по-възрастни роднини говори за класически подход и приоритет към удобството на гостите. Понякога обаче сватбата е събитие на което искаме да впечатлим бизнес партньори и това изисква един по-сериозен поглед над всеки елемент включително и декорацията.

10. Каква е избраната булчинска рокля?

Дали предпочитате удобна непретенциозна рокля или оформящ линията тоалет обсипан с елегантни кристали. Може би ефирна бохо рокля съчетана с кубинки и шапка? Или романтична дантела обкантена с перли?

11. Защо избрахте тази локация?

За съжаление хубавите ресторанти подходящи за сватба с определен брои гости се броят на пръсти. Все пак добър ориентир е дали сте избрали конкретния ресторант защото Ви харесва интериора, професионализмът на екипа и високата оценка за локацията или защото за Вас гостите са най-важни и само той поема толкова хора, колкото сте предвидили. Може би датата е най-важна и другите ресторанти вече са били ангажирани? Или пък стойността на куверта е била водеща?

Разбира се, ще се радвам да обсъдим и всяка друга информация и хрумка, която имате. Ако сте избрали вече стила на поканите например или пък искате да включим спомен за онова Ваше първо и най-романтично море. А може би винаги сте мечтали за сватба в гора с дъх на борови клонки? Това е Вашият специален ден и той трябва да бъде най-вълшебен! Точно такъв, за какъвто Вие двамата мечтаете!