fbpx

FAQ – Цветята след сватбата

Един от често задаваните въпроси по време на срещите ни е, какво се случва с цветята от сватбената декорация след сватбения ден.

Най-“сухо” казано, естествените цветя са консуматив, който заплащате. Те са еднократен материал с кратък живот и като такъв се таксува с продажна цена към вас. Или иначе казано – те са ваши! За нас няма по-щастлив момент от този да отидем за демонтаж на събитие и да не е останал и стрък! И това е и моят най-чест съвет към вас – споделете цветната магия с най-близките си гости за още няколко дни, като им подарите цветята от декорацията! Разбира се, трябва да преговорим този момент предварително, защото за съжаление не всеки дизайн позволява лесно отделяне на цветната част от съда в който е разположена (а той най-често е заложен като инвентар под наем, както и изкуствените цветя, ако сме включили такива).

Щастлива сутрин – в локацията ни очакват само празни вази.

Основен пункт е, че ние като ваш подизпълнител към избраната локация, сме длъжни да оставим мястото във вида в който са ни посрещнали! Редно е възможно най-рано след събитието да съберем всичко, което сме занесли – конструкции, текстил, съдове и да, дори цветя! Често на следващия ден след празника ви има друго мероприятие в избраната локация. Следователно друга агенция за декорация очаква да започне работа още призори и да намери ресторанта чист и подреден. Затова и ние отиваме възможно най-рано и прибираме всичко! В този момент, ако нямаме предварително уговорка (или ако не се засечем на закуска в локацията) ние събираме инвентара и цветята…. и за съжаление съдбата на цветята не е хубава.

Затова, ако искате да поднесете цветята като дар на гостите или да ги запазите за себе си, моля, направете го непосредствено след празника! Ако решите да вземете част от цветята (или всички) на следващата сутрин, то обезателно трябва да ни предупредите предварително и/или цветята да са отделени от инвентара на странично, ясно място (напр. при останалите подаръци и алкохол, които трябва да приберете)!

Моля, коментирайте:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.